Home   |   Portfolio   |   Residential Renovations  |  Mason Street, Hawthorn

Mason Street, Hawthorn


Project Summary
  • Privately owned.
  • Extend the living spaces of this period brick Victorian residence.
  • Growing young family.

Design Objectives
  • Retain the original front part of the house intact.
  • Add a contemporary form to the rear – open up for family living.
  • Create a new garden space.

Project Challenges
  • To ensure the home would be suitable for a growing family.

Lifestyle Outcomes
  • The family now has a dedicated children’s sleeping zone upstairs.
  • Generous informal living spaces have been added to the rear ground floor.
  • These integrate seamlessly with the north facing outdoor garden and pool spaces.
  • Functional spaces combine with timeless beauty to create a unique family home.