Home   |   Portfolio   |   Residential New Homes   |   Port Douglas Beachfront Residence


Port Douglas Beachfront Residence


Project Summary
  • Privately owned.
  • A tropical retreat home set on a hill with a private rain forest backdrop and overlooking the ocean.
Design Objectives
  • To use natural off-form concrete.
  • Extensive use of operable glass to invite the tropical rainforest into the home.
  • The home was designed to maximise the ocean views and the brief was to create a ‘one of a kind’.
Project Challenges
  • Working with an international client, we did not get the opportunity to regularly meet face to face.
  • Our strategy included the client sending us images of his other homes, his favourite travel destinations, his wife’s furniture collection etc.
  • Once the design was approved, we proceeded to liaise with councils, specialist engineers and coordinate an interstate construction and trade contract.
Lifestyle Outcomes
  • Our clients wanted this home to be a retreat from their hectic lifestyle overseas.
  • The house combines the beauty of FNQ and the tranquillity of where the rainforest meets the sea.